JADŁOSPIS
Numery alergenów występujących w posiłkach:
Zboża zawierające gluten
Skorupiaki i produkty pochodne
Jaja i produkty pochodne
Ryby i produkty pochodne
Orzeszki ziemne (arachidowe)
Soja i produkty pochodne
Mleko i produkty pochodne
Orzechy
Seler i produkty pochodne
Gorczyca i produkty pochodne
Nasiona sezamu i produkty pochodne
Dwutlenek siarki
Łubin
Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów przyprawy używane do przygotowania potraw mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, jaj, selera i gorczycy.
Szczegółowy wykaz składników użytych do przygotowania potraw znajduje się w sekretariacie szkoły.
PONIEDZIAŁEK- 22 LISTOPADA 2021
-
Barszcz czerwony z kiełbasą 250 ml, Chleb mazowiecki
Alergeny-(1,3,6,9,10)
-
Naleśniki z serem 200 g
-
Kompot owocowy 150 ml
Alergeny-(1,3,7)
WTOREK- 23 LISTOPADA 2021
-
Zupa jarzynowa 250 ml, Chleb
mazowiecki
Alergeny-(1,7)
-
Kotlet z piersi kurczaka 70 g
-
Ryż 150 g
-
Kalafior zasmażany 50 g
-
Herbata 150 ml
Alergeny-(1,3,7)
ŚRODA- 24 LISTOPADA 2021
-
Zupa z grochu łuskanego 250 ml, Chleb mazowiecki
Alergeny-(1,6,9,7,10)
-
Pulpety w sosie koperkowym 70 g
-
Kasza jęczmienna 150 g
-
Marchewka z chrzanem 50 g
-
Kompot owocowy 150 ml
Alergeny-(1,3,7,10)
CZWARTEK- 25 LISTOPADA 2021
-
Zupa koperkowa 250 ml, Chleb mazowiecki
Alergeny-(1,7)
-
Bigos z kiełbaską i pieczarkami 120 g
-
Ziemniaki 150 g
-
Kompot owocowy 150 ml
Alergeny-(1,3,6,9,10)
PIĄTEK- 26 LISTOPADA 2021
-
Zupa szczawiowa z jajkiem 250 ml, Chleb mazowiecki
Alergeny-(1,3,7)
-
Kotlet rybny 70 g
-
Ziemniaki 150 g
-
Surówka z białej kapusty 50 g
-
Herbata 150 ml
Alergeny-(1,3,4,10)
PONIEDZIAŁEK- 29 LISTOPADA 2021
-
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml, Chleb mazowiecki
Alergeny-(1,7)
-
Pierogi lubelskie ze śmietaną 170 g
-
Kompot owocowy 150 ml
Alergeny-(1,3,7)
WTOREK- 30 LISTOPADA 2021
-
Barszcz ukraiński 250 ml, Chleb mazowiecki
Alergeny-(1,6,9,7,10)
-
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 200 g
-
Marchewka z jabłkiem 50 g
-
Herbata 150 ml
Alergeny-(1,3,7,10)
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.